Goedkoopste huisdierenverzekeringAls je een huisdierenverzekering gaat afsluiten zul je merken dat de premies en vergoedingen behoorlijk uiteenlopen per verzekeraar. Het is natuurlijk logisch dat de ene verzekeraar goedkoper is dan de andere, maar het is ook weer niet zo dat één verzekeraar in alle gevallen het goedkoopste is.

Om de prijzen van de verschillende verzekeraars inzichtelijk te krijgen kun je het beste alle huisdierenverzekeringen vergelijken. Hieronder is een vergelijking te zien van de verzekeringen die je kunt afsluiten. Hierbij is uitgegaan van de gemiddelde prijs die elke verzekeraar per maand in rekening brengt. Het overzicht is gesorteerd op de gemiddelde prijs van een kleine hond. Voor honden verschilt de prijs afhankelijk van de grootte van de hond. Vandaar dat in de vergelijking onderscheid is gemaakt tussen de gemiddelde prijs voor grote en kleine honden.

Bij katten is het prijsverschil tussen grote en kleine katten niet zo groot. De onderstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen. Als je een huisdierenverzekering gaat afsluiten voor je hond of kat kun je bij alle verzekeraars het gewicht, het ras en de leeftijd van je huisdier invullen. Op basis hiervan wordt de premie voor jouw huisdier berekend. De prijs die je voor jouw huisdier betaalt kan dan ook afwijken van de gemiddelde prijzen die hieronder worden vergeleken.

Gemiddelde prijs kleine hond Gemiddelde prijs grote hond Gemiddelde prijs kat
€ 8,17 € 8,91 € 21,91
€ 12,55 € 18,83 € 7,48
€ 13,03 € 18,65 € 16,04
€ 13,90 € 16,32 € 9,49
€ 17,42 € 23,42 € 21,11

Goedkoopste huisdierenverzekering voor honden

Uit de vergelijking blijkt dat één verzekeraar met afstand de goedkoopste is voor honden. Een huisdierenverzekering voor honden van Inshared is namelijk een stuk goedkoper dan de hondenverzekeringen bij de andere verzekeraars. Inshared is zowel voor huisdiereigenaren met een grote hond als voor mensen met een kleine hond het goedkoopst. De andere verzekeraars zijn in vergelijking met Inshared twee of driemaal zo duur. Daarnaast blijkt uit de vergelijking dat het prijsverschil tussen een verzekering van een grote of kleine hond bij Inshared veel kleiner is dan bij de andere verzekeraars. Het verschil is bij Inshared nog geen euro per maand, terwijl het verschil bij de overige verzekeringen varieert tussen de vier en zes euro per maand.

Goedkoopste huisdierenverzekering voor katten

Het bovenstaande overzicht toont ook aan dat Inshared weliswaar de goedkoopste hondenverzekeringen aanbiedt, maar dat deze verzekeraar opvallend genoeg de duurste aanbieder is van kattenverzekeringen. Gemiddeld betaal je bij Inshared namelijk de hoogste prijs als je je kat wilt verzekeren. Ohra is de goedkoopste aanbieder van een huisdierenverzekering voor katten. Bij de concurrenten van Ohra betaal je in een aantal gevallen dubbel of zelfs bijna driemaal zoveel als bij Ohra als je een kattenverzekering wilt afsluiten.