Goedkoopste huisdierenverzekeringDe diverse huisdierenverzekeringen kunnen behoorlijk verschillen in prijs en dekking. Wat is de goedkoopste huisdierenverzekering en welke kosten worden vergoed door de verzekeraars? Kattenbezitters zijn in alle gevallen goedkoper uit dan hondenliefhebbers.

Hieronder is te zien wat de goedkoopste huisdierenverzekering is per verzekeraar. Voor deze vergelijking is uitgegaan van het goedkoopste pakket, op basis van een huisdier van drie jaar oud. In het overzicht wordt getoond wat de maandelijkse premie is voor zowel een hondenverzekering als een kattenverzekering. Bij elke huisdierenverzekering is een verzekering voor een kat goedkoper dan een hondenverzekering.

Prijs hondenverzekering
per maand
Prijs kattenverzekering
per maand

Goedkoopste huisdierenverzekering

Uit het bovenstaande overzicht blijkt dat Inshared de goedkoopste huisdierenverzekering aanbiedt. Zowel voor een hondenverzekering als voor een kattenverzekering is deze verzekeraar het goedkoopst. Ten opzichte van de premie bij Proteq is de premie voor een hondenverzekering van Inshared ongeveer een derde goedkoper. Bij een kattenverzekering is de premie van Inshared ongeveer half zo hoog als die van Proteq. In de vergelijking zijn alleen de goedkoopste huisdierenverzekeringen meegenomen. Deze hebben vanzelfsprekend niet de meest uitgebreide dekking.

Vergoeding door de huisdierenverzekering

Inshared vergoedt kosten van medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts of specialist die ontstaan is door een ongeluk dat is veroorzaakt door een ander dier, brand, natuurgeweld of eigen gedrag van het huisdier. Ook het laten inslapen en ophalen van een huisdier na een ongeluk en medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts of specialist binnen Europa wordt gedekt. Proteq heeft een zeer uitgebreide dekking. Diverse soorten onderzoek, consult van een dierenarts, opname, geneesmiddelen, hulpmiddelen, verbandmiddelen, gebitsbehandeling en zelfs behandeling van kanker worden door de huisdierenverzekering vergoed. Petplan biedt een dekking voor de dierenarts, fysiotherapie en gedragstherapie, operaties en medicijnen. Voor honden tot 15 kg wordt ook de chirurgische behandeling aan heupen en ellebogen vergoed. Ohra vergoed enkel een consult bij de dierenarts en noodzakelijke operaties. Bij de huisdierenverzekering van de Hema wordt alleen medisch noodzakelijke zorg vergoed.