Huisdierenverzekering hondenWelke mogelijkheden hebben hondenbezitters als ze een hondenverzekering willen afsluiten voor hun viervoeter? Een overzicht van de verschillende huisdierenverzekeringen en de bijbehorende dekking.

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering kan een goede manier zijn om onverwachte kosten voor de behandeling van een hond of kat op te vangen. Zeker voor consumenten met bijvoorbeeld een oudere hond kan een hondenverzekering een goede keuze zijn. In het onderstaande overzicht is te zien welke mogelijkheden er zijn voor een hondenverzekering.

Dekking
Huisdier & Ongeval
Onderzoek, medicijnen, behandeling na ongeluk in Nederland
Onderzoek, medicijnen, behandeling na ongeluk in Europa
Dierenambulance na ongeval
Inslapen na ongeluk
Fysiotherapie na ongeval
Bewust Verzekering
Onderzoek, medicijnen, behandeling
Opname
Diermedicijnen die in Nederland zijn geregistreerd
Pre-anesthetisch bloedonderzoek
Hulpmiddelen
Inslapen
Consult en behandeling bij een in Europa werkzame specialist na doorverwijzing van een Nederlandse dierenarts
Dwangvoeding
Verbandmiddelen
Gebitsbehandelingen
Behandeling van kanker
Basis Petplan Hondenverzekering
Consult en diagnostiek (50% vergoed)
Fysiotherapie en gedragstherapie (50% vergoed)
Meer dan 1000 behandelingen (80% vergoed)
Vergoeding operaties, opname, medicijnen (80% vergoed)
Chirurgische behandeling heup- en elleboogaandoeningen hond tot 15 kg (80% vergoed)
Basis
Consult dierenarts
Alle noodzakelijke operaties
Standaard zorgpakket
Medische kosten*

*Exclusief fysiotherapie, preventieve zorg, tandartskosten, reisverzekering en crematie

Als je het beste voor je trouwe viervoeter wilt kan je het beste een hondenverzekering afsluiten met een ruime dekking. Uit de bovenstaande vergelijking blijkt dat Proteq de meest uitgebreide dekking biedt voor een hond. Behalve de standaard vergoedingen vergoedt Proteq namelijk ook zaken als een behandeling bij kanker, dwangvoeding of verbandmiddelen. Ook het pakket van Petplan is een behoorlijk uitgebreide huisdierenverzekering.

Looptijd van de verzekeringen

De looptijd van de bovenstaande huisdierenverzekeringen loopt uiteen van 1 dag tot vier jaar. De verzekeringen van Inshared en Hema zijn dagelijks opzegbaar, terwijl de verzekering van zowel Proteq als Petplan een looptijd heeft van 1 jaar. Ohra biedt klanten de keuze van een contractduur van 1 of 4 jaar, waarbij de premie bij een 4-jarig contract lager is.

Maximale vergoeding bij de hondenverzekering

Het maximale bedrag dat per jaar wordt vergoed verschilt eveneens per verzekeraar. De hoogste maximale vergoeding wordt uitgekeerd door Proteq, bij deze huisdierenverzekering wordt tot 5.000 euro per jaar vergoed en 85% van elke declaratie. Inshared keert jaarlijks maximaal 3500 euro per jaar en hanteert geen maximaal percentage van de declaraties. Zoals uit het bovenstaande overzicht blijkt, vergoedt Petplan tussen de 50 en 80 procent, afhankelijk van het soort medische kosten. Petplan keert daarbij maximaal 3000 euro per jaar uit. Ook de Hema vergoedt maximaal 3000 euro per dier per jaar. Ohra tenslotte vergoedt bij een hondenverzekering medische kosten tot 2500 euro.