Huisdierenverzekering vergelijkenDoor huisdierenverzekeringen te vergelijken weet je welke verzekering je voor je hond of kat moet kiezen. De huisdierenverzekering van de Hema lijkt het goedkoopste als je weinig naar de dierenarts gaat.

Kosten van declaratie

Je moet rekening houden met de maximale vergoeding van een huisdierenverzekering. Hoewel Proteq de hoogste vergoeding heeft is dit misschien niet de beste. Het eigen risico van Hema is 45 euro per declaratie, hierdoor weet je altijd dat je de kosten van het eigen risico kan dekken. Het eigen risico bij een huisdierenverzekering waarbij het procentueel berekend wordt kan duur zijn maar ook goedkoop.

Maximale vergoedingen bij huisdierenverzekeringen

De huisdierenverzekering die de hoogste maximale vergoeding per jaar heeft is beschikbaar bij Proteq. Deze verzekeraar biedt een vergoeding van maximaal 5000 euro per jaar. Tussen de verschillende verzekeraars zit een groot verschil in de maximale vergoedingen. OHRA en Hema bieden beiden maximaal 2500 euro aan vergoeding per jaar. Petplan biedt een vergoeding van 3000 euro en Inshared biedt een vergoeding van 3500 euro per jaar. Tussen de verschillende huisdierenverzekeringen zit een groot verschil in de vergoeding. Een hoge vergoeding is niet altijd het beste, je moet ook je eigen risico betalen.

Eigen risico bij een verzekering

Je moet bij iedere declaratie een eigen risico betalen. Dit loopt tussen de verschillende huisdierenverzekeringen uiteen van 45 euro tot 50% per declaratie. Bij het vergelijken van een huisdierenverzekering kan je dus een inschatting maken hoeveel je kwijt zak zijn bij de kosten van een operatie. Als je hond of kat één of twee keer per jaar naar de dierenarts gaat is een verzekering bij Hema goedkoper. Je moet altijd 45 per declaratie betalen, hierdoor weet je dat je geen extra kosten maakt. Petplan kan juist heel duur zijn als je per declaratie 50% moet vergoeden, bij een behandeling die 1000 euro kost moet je 500 euro zelf betalen. Het eigen risico van dezelfde behandeling kost bij de Hema verzekering 45 euro.

Goedkoopste huisdierenverzekering

Hema heeft één van de goedkoopste huisdierenverzekeringen voor honden en katten. Bij deze huisdierenverzekering moet je altijd 45 euro per declaratie betalen. Andere huisdierenverzekeringen zoals Proteq zijn goedkoper als je regelmatig naar de dierenarts moet met je hond of kat. Uiteraard vergoeden sommige leveranciers niet alles, InShared vergoedt tandheelkunde volledig dit doen andere huisdierenverzekeringen niet. InShared is daarom een goedkope verzekeraar voor honden en katten met een slecht gebit.