Huisdierenverzekering in het buitenlandVeel mensen hebben inmiddels hun zomervakantie geboekt of zijn zich op de vakantie aan het oriënteren. De meeste consumenten verzekeren zich tijdens hun vakantie met een doorlopende reisverzekering om hoge ziektekosten in het buitenland te voorkomen. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je huisdier op vakantie ziek wordt of een ongeval krijgt. Wat is in zo’n geval de beste huisdierenverzekering?

Huisdierenverzekering voor op vakantie

Een huisdierenverzekering kan handig zijn als je op vakantie niet voor onverwachte kosten wilt komen te staan op het moment dat je hond of kat ziek wordt. Daarnaast kan het natuurlijk gebeuren dat je huisdier zich bezeert waardoor medische behandeling noodzakelijk is. Zeker in het buitenland kunnen de kosten van een behandeling behoorlijk oplopen. In het onderstaande overzicht is een vergelijking te zien van de verschillende huisdierenverzekeringen met dekking in het buitenland. Naast een verschil in prijs hebben de verzekeringen ook elk hun eigen vergoedingsmodel. Alle verzekeraars hanteren een maximale vergoeding variërend van 1000 tot 3500 euro per jaar.

Verzekering(en) Prijs per maand Vergoeding in het buitenland
Huisdier & Ongeval € 6,66 Onderzoek, medicijnen, behandeling en therapie na ongeluk in Europa en de landen rond de Middellandse Zee (bij ongeval door ander dier, brand, natuurgeweld, eigen gedrag)

Maximale vergoeding: € 3500,- per jaar
Basisverzekering € 16,50 Medische zorg in de Europese Unie en de Azoren, Madeira, Canarische Eilanden en de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen)

Maximale vergoeding: € 1000,- per jaar
Reisverzekering € 3,53
Basisverzekering € 17,29 Medische zorg in heel Europa en in de landen rond de Middellandse Zee

Maximale vergoeding: € 1000,- per jaar
Reisverzekering € 3,79
Plus verzekering € 27,75 50% ziektekosten in Europa vergoed
Maximale vergoeding: € 1000,- per jaar
Totaal verzekering € 42,83 80% ziektekosten in Europa vergoed
Maximale vergoeding: € 1000,- per jaar
Comfort verzekering 28,33 Medische zorg in het buitenland door een specialist in Europa

Maximale vergoeding: € 1000,- per jaar
Aanvullende dekking € 6,33

De beste huisdierenverzekering met buitenland dekking kiezen

De bovenstaande vergelijking is gebaseerd op een hond van een paar jaar oud zonder specifiek ras. Voor een ander huisdier met een andere leeftijd kunnen de kosten wat verschillen ten opzichte van de bovenstaande informatie. Op de websites van de verzekeraars kun je altijd eenvoudig de prijs zien voor je eigen huisdier, door de leeftijd, het gewicht en het ras van je huisdier in te vullen. De verzekeringen zijn gesorteerd op prijs. Bij de verzekeringen van Ohra, Hema en Proteq is voor een huisdierenverzekering die op reis geldig is een aanvullende reisverzekering nodig. Deze kost tussen de drie en zes euro per maand. Bij Petplan is een reisverzekering inbegrepen bij twee duurdere huisdierenverzekering (Plus en Totaal) en bij Inshared is een reisverzekering bij alle verzekeringen voor huisdieren inbegrepen. Proteq vergoed medische behandelingen van je huisdier in het buitenland, maar alleen bij een schriftelijke doorverwijzing van de dierenarts in Nederland naar een
specialist in Europa. Deze specialist moet bovendien erkend zijn en ingeschreven staan bij de KNMvD of het EU-veterinair specialistenregister om de kosten vergoed te krijgen.

De goedkoopste huisdierenverzekering voor op vakantie

Op basis van de bovenstaande vergelijking kan worden geconcludeerd dat Inshared de goedkoopste huisdierenverzekering aanbiedt die ook op vakantie geldig is. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat Inshared alleen ziektekosten vergoed wanneer je huisdier een ongeluk heeft gehad, zoals in het overzicht staat keert de verzekeraar alleen uit bij een ongeluk dat is veroorzaakt door een ander dier, brand, natuurgeweld, of het eigen gedrag van je huisdier. Verder biedt Inshared de hoogste maximale vergoeding per jaar aan en is ook het laten ophalen en inslapen van een overleden huisdier na een ongeluk verzekerd. De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste verzekering. Wie bijvoorbeeld geen beperking wil qua bestemmingen waar de verzekering dekking biedt, kan het beste kiezen voor Proteq. Deze verzekeraar biedt ook buiten Europa dekking voor ziektekosten. De overige verzekeraars bieden voornamelijk in en rondom Europa dekking. De aanvullende dekking van Proteq biedt bovendien meer dan alleen een verzekering voor op reis. Met deze dekking krijg je met de huisdierenverzekering van Proteq namelijk ook een vergoeding voor tandheelkunde, fysiotherapie, oncologie en nog diverse andere medische behandelingen.

Tenslotte is het nog goed om te weten dat Hema op dit moment een actie heeft voor wie nu een huisdierenverzekering afsluit. Hema geeft nieuwe klanten die zo’n verzekering afnemen namelijk een halfjaar lang elke maand een gratis hotdog of tompoes. Dat zijn dus zes gratis tompoezen of hotdogs als je kiest voor de verzekering van Hema.