Huisdierenverzekering vaccinatieHuisdieren moeten regelmatig worden gevaccineerd. Niet alle huisdierenverzekeringen vergoeden vaccinaties en ook vergoedingen verschillen per verzekeraar. De voordeligste aanvullende dekking die vaccinaties vergoed wordt aangeboden door Ohra.

Jaarlijkse vaccinatie van huisdieren

Huisdieren moeten in tegenstelling tot mensen elk jaar opnieuw worden gevaccineerd. Dit heeft een aantal redenen, waarvan de belangrijkste is dat een huisdieren vaccin maar 12 maanden bescherming biedt. Daarnaast zijn de hygiënische omstandigheden waarin huisdieren leven niet vergelijkbaar met die van hun eigenaren. Zo komen huisdieren regelmatig in contact met uitwerpselen van andere honden of katten. Hierdoor zijn ze vatbaarder voor infecties. Een huisdierenverzekering die ook vaccinaties vergoedt kan dus goed van pas komen.

Verzekering Aanvullende dekking Vergoeding vaccinaties
Standaard Fysiotherapie en preventieve zorg Volledig
Huisdier & Zorg Geen Maximaal € 80,- per jaar
Comfort Vaccinatie + Crematie Maximaal € 65,- per jaar
Totaal Geen Maximaal € 60,- per jaar
Basis Vaccinaties en gebit Maximaal € 50,- per jaar

Vergoeding vaccinaties bij een huisdierenverzekering

In het bovenstaande overzicht is per huisdierenverzekering te zien bij welk pakket vaccinaties worden vergoed. In sommige gevallen moet een aanvullende dekking worden afgesloten om vaccinaties vergoed te krijgen. Bij Hema, Proteq en Ohra moeten klanten aanvullend verzekerd om de kosten van een vaccinatie te kunnen declareren. Uit de bovenstaande vergelijking van de verschillende huisdierenverzekeringen blijkt dat Hema als enige een volledige vergoeding geeft voor vaccinaties van een huisdier. Om gebruik te kunnen maken van deze vergoeding moeten consumenten wel een aanvullende dekking afsluiten bij Hema. Inshared en Petplan bieden een pakket aan waarbij een vergoeding voor vaccinaties standaard is inbegrepen.

Extra kosten aanvullende dekking per jaar Vergoeding vaccinaties per jaar
€ 82,68 Volledig
€ 174,24 € 80,-
€ 107,04 € 65,-
€ 180,96 € 60,-
€ 34,92 € 50,-

Premie per huisdierenverzekering

Een aanvullende dekking bij een huisdierenverzekering kan een goede manier zijn om kosten te besparen. Het is echter niet altijd voordelig om een aanvullende dekking af te sluiten, voor bijvoorbeeld een vergoeding van vaccinaties. Uit het bovenstaande overzicht wordt duidelijk dat de aanvullende dekking bij een huisdierenverzekering in de meeste gevallen meer kost dan de totale vergoeding van vaccinaties. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de aanvullende dekking meestal ook andere kosten dekt dan alleen vaccinaties, zoals tandartskosten, de kosten van een crematie of fysiotherapie. Wie voor zijn huisdier echter alleen een aanvullende dekking wil voor vaccinaties kan het beste kiezen voor de verzekering van Hema of Ohra, bij deze verzekeringen krijg je op jaarbasis namelijk meer vergoed voor vaccinaties dan je er extra voor betaalt.