Huisdierenverzekering met vergoeding crematiekostenHet liefste wil je er niet aan denken: het overlijden van je huisdier. Toch zullen ook huisdieren een keer het einde van hun leven bereiken. Bij huisdieren is een crematie dan gangbaar. Een huisdierenverzekering kan een goede manier zijn om jezelf te behoeden voor hoge plotselinge kosten van de crematie van je hond of kat.

Geen enkel mens of dier heeft helaas het eeuwige leven en ook huisdieren zullen een keer overlijden. Als dat gebeurt kan een huisdierenverzekering met een dekking voor crematiekosten in elk geval een deel van de financiële zorgen wegnemen. De huisdierenverzekeringen vergoeden de kosten van de crematie op verschillende manieren. Soms worden de volledige kosten van de crematie vergoed, sommige verzekeraars vergoeden een bepaald percentage van de kosten en er zijn ook verzekeringen die een vast bedrag uitkeren waarmee de crematie van een huisdier kan worden betaald. In het onderstaande overzicht is per huisdierenverzekering te zien wat de verzekering vergoedt als het gaat om de crematie van een huisdier. Ook is te zien of hiervoor een aanvullend pakket dient te worden afgesloten en wat de extra kosten zijn.

Aanvullend pakket Vergoeding Extra kosten per maand
Crematie Crematie inclusief vervoer € 1,89
Crematie Crematie inclusief vervoer € 2,32
Crematie Crematie inclusief vervoer
Hond: max. € 250,-
Kat: max. € 100,-
€ 3,28
Vaccinatie + Crematie* Hond: € 150,-
Kat: € 125,-
€ 8,62
Geen** Huisdier & Zorg (50%):
50% van de crematiekosten
€ 7,86
Huisdier & Zorg (100%):
100% van de crematiekosten
€ 20,24

* Alleen af te sluiten in combinatie met de Comfort Verzekering
** Alleen de polissen Huisdier & Zorg (50 of 100%) vergoeden crematiekosten

Hema heeft goedkoopste huisdierenverzekering met crematie dekking

Voor de bovenstaande vergelijking is uitgegaan van de kosten voor een verzekering van een drie jaar oude hond van ongeveer 15 kilogram, zonder specifiek ras. Een dergelijke verzekering kun je bijvoorbeeld vergelijken op Hondenverzekering-vergelijken.com. Uit de vergelijking blijkt allereerst dat bij de meeste verzekeraars een aanvullend pakket nodig is om de crematiekosten vergoed te krijgen. Bij Inshared is hiervoor geen aanvullend pakket nodig, maar dient wel één van de duurdere verzekeringen te worden afgesloten: Huisdier & Zorg 50% of Huisdier & Zorg 100%. De basisverzekering van Inshared vergoedt namelijk geen crematiekosten. Doordat een duurdere verzekering noodzakelijk is komt Inshared ook als duurste verzekeraar naar voren. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat Inshared bij de genoemde duurdere verzekeringen ook kosten van fysiotherapie, chemotherapie, medicijngebruik, gebitsreiniging en diverse andere medische kosten vergoedt. De goedkoopste huisdierenverzekering die crematiekosten vergoed is die van de Hema. Het aanvullende ‘crematie’ pakket kost slechts 1,89 euro per maand.

Kosten van een crematie

Bij het afsluiten van een huisdierenverzekering met een dekking voor crematie is het handig om te weten wat een dergelijke verzekering in totaal kost gedurende de hele looptijd. De goedkoopste verzekering van de Hema kost zoals gezegd 1,89 euro per maand, ofwel ruim 22 euro per jaar. Een hond of kat leeft gemiddeld zeker tien jaar, maar een verzekering voor crematie wordt waarschijnlijk pas afgesloten als het dier al een paar jaar oud is. Stel dat je een huisdierenverzekering afsluit tijdens de laatste zes jaar, dan kost dat bij de Hema 132 euro. Dit is ongeveer gelijk aan de kosten van de crematie van een kat. De crematie van een hond is duurder, de prijs daarvan varieert van ongeveer 160 tot 300 euro. Een verzekering afsluiten voor je hond loont dus al snel, bij een kat is een verzekering een handige manier om de kosten van een crematie over een lange periode te spreiden.