Huisdierenverzekering met vergoeding tandartskostenHonden en katten moeten regelmatig naar de dierenarts voor een gebitsreiniging, om gaatjes, tandsteen en slechte adem te voorkomen. De kosten van een behandeling kunnen behoorlijk oplopen. Het is dan ook raadzaam om een huisdierenverzekering te kiezen die tandartskosten vergoedt.

Gebitsreiniging bij honden en katten

Ook voor honden en katten is het nodig dat hun gebit wordt gecontroleerd door de dierenarts. Het is raadzaam om dit minimaal één keer per jaar te laten doen. Dierenartsen raden aan om het gebied van een hond of kat enkele malen per week te poetsen, maar in de praktijk komt dit er vaak niet van. Ook honden en katten kunnen hierdoor last krijgen van tandsteen, losse tanden en kiezen of een slechte adem. Een huisdierenverzekering is een goede oplossing om de kosten te dekken. De kosten van een gebitsbehandeling variëren van 70 tot 200 euro, afhankelijk van de gebitsproblemen en het wel of niet onder narcose brengen van het huisdier.

Vergoeding gebitsbehandeling bij een huisdierenverzekering

Wie niet voor onverwachte kosten wil komen te staan als zijn huisdier naar de tandarts moet, doet er goed aan hiervoor een huisdierenverzekering af te sluiten. De verzekeraars vergoeden niet standaard alle tandartskosten voor je huisdier. Bij Inshared vergoedt het pakket Huisdier & zorg 100% de volledige kosten van gebitsreiniging. Maar bijvoorbeeld het trekken van een tand vergoed de verzekeraar dus niet. Bij het pakket Huisdier & Zorg 50% wordt conform de naam van het pakket de helft van de gebitsreiniging vergoed. Bij de huisdierenverzekering van Proteq worden de kosten van een gebitsbehandeling opvallend genoeg standaard vergoed bij de goedkope Bewust polis. Wie kiest voor de duurdere Comfort polis moet gebitsbehandelingen bijverzekeren door bovenop de polis een aanvullende dekking af te sluiten.

Vergoeding tandartskosten Extra maandelijkse kosten
Gebitsbehandelingen tot € 500,- Geen
50% vergoeding € 3,54
50 tot 500 euro
afhankelijk van behandeling
€ 4,18
50% vergoeding € 10,11
80% vergoeding € 25,19
50% vergoeding € 11,-
100% vergoeding € 24,45

Petplan vergoedt bij de Basis verzekering geen tandartskosten, wie kiest voor het Plus of Totaal pakket krijgt van gebitsbehandelingen respectievelijk 50% en 80% vergoed. Bij Ohra heb je het meest aan de aanvullende dekking ‘vaccinatie en gebit’. Als je kiest voor deze extra dekking krijg je een volledige vergoeding voor het trekken van tanden, de behandeling van gaatjes en een wortelkanaalbehandeling. Kies je voor het Plus of Top pakket, dan worden ook controle en reiniging van het gebit vergoed. Bij Hema worden gebitsbehandelingen ook niet standaard vergoed. Met de aanvullende tandarts dekking krijg je van de verzekering de volgende kosten voor 50% vergoed: narcose, gebitsreiniging en verwijdering van tandsteen, tanden trekken, behandeling van gaatjes en plaatsen van vullingen, diagnostiek en röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen. Daarmee is de tandarts dekking van de Hema het meest uitgebreid. Per genoemde genoemde behandeling wordt maximaal 500 euro per jaar vergoed. In het bovenstaande overzicht is te zien wat je per maand extra betaalt voor een dekking van tandartskosten voor je huisdier.

Beste huisdierenverzekering voor tandartskosten afhankelijk van vergoeding

De huisdierenverzekering met de beste prijs-kwaliteit verhouding qua vergoeding van tandartskosten is die van de Hema. Bij deze verzekering moet je weliswaar een klein bedrag extra betalen per maand voor een dekking van tandartskosten, maar dan krijg je ook de meest uitgebreide dekking. Proteq is goedkoper, bij de Comfort verzekering worden tandarts immers standaard vergoed, maar de dekking is beperkt. Uitgaande van 200 euro maximale kosten voor een gebitsbehandeling haal je deze kosten er jaarlijks uit bij de huisdierenverzekering van Proteq, Hema en Ohra en bij de goedkoopste verzekeringen van Petplan en Inshared. Voor deze verzekeringen betaal je namelijk ruim minder dan 200 euro per jaar.