Huisdierenverzekering met vergoeding grote ingrepen en onderzoekenNet als hun baasje zullen ook huisdieren in sommige gevallen een operatie moeten ondergaan of een scan of ander onderzoek nodig hebben. De dekking voor grotere onderzoeken en ingrepen verschilt echter per verzekeraar. Daarom is in de onderstaande vergelijkingen duidelijk te zien welke behandelingen en onderzoeken worden vergoed door elke huisdierenverzekering.

Huisdierenverzekering met een volledige vergoeding voor grote ingrepen en onderzoeken

Als je op zoek bent naar een huisdierenverzekering die een volledige vergoeding aanbiedt voor alle meer ingrijpende behandelingen en onderzoeken heb je twee opties. Er zijn namelijk twee verzekeraars die voor al dit soort kosten een volledige vergoeding aanbieden. Bij zowel Proteq als Ohra krijg je de kosten van een behandeling van een heup of elleboog, operaties en diverse onderzoeken vergoed. Hieronder is te zien wat deze verzekeraars precies vergoeden. Het is goed om je te realiseren dat alle verzekeraars wel een eigen risico in rekening brengen. Bij Proteq ligt dat eigen risico tussen de 15 en 19 procent en bij Ohra betaal je een eigen risico van 20 procent.

Grotere onderzoeken en ingrepen Vergoeding
Behandeling heup en elleboog
Operaties
Röntgenonderzoek
Bloedonderzoek
MRI en CT scan
Volledig
Behandeling heup en elleboog Geen vergoeding
Operaties Volledig
Röntgenonderzoek Volledig
Bloedonderzoek Volledig
MRI en CT scan Volledig
Behandeling heup en elleboog Volledig
Operaties Volledig
Röntgenonderzoek Volledig
Bloedonderzoek Volledig
MRI en CT scan Geen vergoeding
Behandeling heup en elleboog Volledig
Operaties Volledig
Röntgenonderzoek Volledig
Bloedonderzoek Volledig
MRI en CT scan 50% vergoeding

Huisdierenverzekeringen die niet alle grote ingrepen en onderzoeken vergoeden

Niet elke huisdierenverzekering geeft een vergoeding voor alle onderzoeken en behandelingen zoals Proteq en Ohra. De andere verzekeraars vergoeden wel de meeste van dit soort behandelingen. Uit de vergelijking blijkt dat operaties, röntgenonderzoek en bloedonderzoek door zowel Inshared als door Petplan en Hema worden vergoed. Inshared vergoedt als enige verzekeraar niet de behandeling aan heup of elleboog van je huisdier. Bij Petplan krijg je geen vergoeding als je kat of hond een MRI of CT scan nodig heeft, Hema keert 50 procent van de kosten van zo’n scan uit. Het eigen risico is van de onderstaande verzekeringen het hoogst bij Petplan. Afhankelijk van het pakket varieert het eigen risico bij deze verzekeraar tussen de 15 en 50 procent. Inshared hanteert een eigen risico van 15 procent en bij Hema betaal je altijd 45 euro per ingediende declaratie. Waardoor het loont om de declaraties bij deze verzekeraars te verzamelen en één keer per jaar in te dienen. Zo betaal je slechts eenmaal die 45 euro.

De beste huisdierenverzekering kiezen voor je hond of kat

Wat de beste huisdierenverzekering is hangt af van de dekking die je het liefste wilt voor je hond of kat. Zoals uit de bovenstaande vergelijkingen blijkt, vergoeden niet alle verzekeraars alle kosten voor grotere ingrepen en onderzoeken volledig. Om te kunnen inschatten welke verzekering je voorkeur heeft is het handig om te weten hoeveel elk onderzoek of elke ingreep kost. Een elleboogoperatie kan tamelijk duur uitpakken: voor een hond kunnen deze kosten oplopen tot 1250 euro, voor een kat is dit bedrag ongeveer 1000 euro. Een heupoperatie kost voor een kat eveneens 1000 euro, maar voor een hond kunnen de kosten hiervan oplopen tot 3000 of 3500 euro. Een operatie aan bijvoorbeeld de maag kost al snel 800 euro. Per hond of kat kunnen de kosten sterk variëren door de grootte van je huisdier en aard van de klachten.

De kosten van een CT-scan bedragen voor een hond of kat ongeveer 150 euro. En moet je huisdier een bloedonderzoek of röntgenfoto krijgen dan kost dit respectievelijk ongeveer 50 en ongeveer 70 euro. Op basis van deze kosten kan worden geconcludeerd dat vooral dekking van de operatie aan heup of elleboog en dekking van andere operaties belangrijk is. Deze kosten zijn immers verreweg het hoogst. Wie een dekking wil voor heup of elleboog behandelingen kan het beste kiezen voor Proteq, Ohra, Petplan of Hema. Als je een huisdierenverzekering wilt die alle grote onderzoeken en behandelingen volledig vergoed heb je de keuze uit de verzekering van Proteq of Ohra.